neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - AMERICAN IPA (BJCP 21A)

  • Work Image

AMERICAN IPA (BJCP 21A)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

American IPA je svetlé výrazne chmelené pivo s intenzívnou sladovosťou, prekrývanou chmeľovou horkosťou (podľa BJCP 40 - 70 IBU) a zámorskou (New World) chmeľovou arómou - citrusovou, ovocnou, kvetinovou a podobne. Je jedným z najpredávanejších pivných štýlov v remeselnom pivovarníctve. Kľúčom sú dobre skladované nové odrody chmeľu, neutrálne kvasnice s nízkym obsahom esterov a samozrejme svetlé slady s trochou pšenice a špeciálnych sladov na vyváženie horkosti.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1063
  • FG: 1014
  • HORKOSŤ: 64 IBU
  • FARBA: 14 EBC
  • ALKOHOL: 6,4% ABV
Rmutovanie

Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 2,6 - 3
Odporúčané pH: 5,3

Infúzie:
64°C 60 min.
71°C 15 min.
76°C 5 min.

Chmelovar

80 min.
Odporúčané pH 5,0

Chmeľ pre horkosť:
Magnum 60 min. pred koncom

Chmeľ pre arómu:
Columbus 15 min. pred koncom
Centennial 10 min. pred koncom
Simcoe 5 min. pred koncom
Citra 1 min. pred koncom

Fermentácia

Kvasinky:
Wyeast 1056 American Ale yeast

11 dní pri 18°C postupne na 21°C, následne 5 dní pri 12 - 16°C

VŠETKY RECEPTY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu