Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - AMERICAN WHEAT (BJCP 1D)

  • Work Image

AMERICAN WHEAT (BJCP 1D)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

American Wheat je jednoduché, ale veľmi príjemné pšeničné pivo. Osviežujúce a chmeľové. Mierne zakalené, neobsahuje žiadne klinčekové ani banánové arómy ako jeho nemecký bratranci (Weissbier), ale obsahuje komplex ovocných aróm z amerických odrôd chmelu. Mierne chlebové, stredne plné s vysokou a dlhotrvajúcou bielou penou.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1048
  • FG: 1011
  • HORKOSŤ: 20 IBU
  • FARBA: 10 EBC
  • ALKOHOL: 4,8% ABV
Rmutovanie

Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 3
Odporúčané pH: 5,3

Infúzie:
68°C 60 min.
76°C 5 min.

Chmelovar

65 min.
Odporúčané pH 5,0

Chmeľ pre horkosť:
30% (Odporúčaný Chinook) 60 min. pred koncom

Chmeľ pre arómu:
70%
Amarillo 15 min. pred koncom
Citra 5 min. pred koncom

Fermentácia

Kvasinky:
Wyeast 1010 American Wheat yeast

7 dní pri 17°C, následne 14 dní pri 14°C

Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu