BrauSol Special je vysoko koncentrovaný koloidný roztok oxidu kremičitého. Rýchlo absorbujú proteínové frakcie vytvárajúce zákal veľkosti medzi 12 - 60 kDa. Tieto koloidy sa aglomerujú s kyselinou kremičitou z produktu BrauSol a vytvorí sa nerozpustný komplex, ktorý sa potom usadí.
Telo, farba, chuť ani vôňa piva nie sú ovplyvnené. Podporuje tiež zrážanie bielkovín a polyfenolov, ktoré sa vyskytujú v zastudena chmelených pivách. Vo všetkých prípadoch použitia sa zvýši koloidná stabilita fľaškového piva.
Dávkovanie
- do horúcej mladiny 20 - 40 ml / hl
- pridanie do spilky 20 - 40 ml / hl (zlepšuje sedimentáciu kvasiniek po vykvasení, nemá negatívny vplyv na rýchlosť kvasenia, usadené kvasinky možné znovu použiť)
- pridanie do mladého piva 20 - 40 ml / hl (rýchlejšie vyčírenie piva, zlepšuje priepustnosť kremelinových filtrov)
- pridanie do hotového piva 20 - 40 ml / hl (zlepšuje sedimentáciu kvasiniek po sekundárnej fermentácii)