Nový kmeň kvysinek pre vrchné kvasenie piva s vysokou toleranciou k alkoholu, veľmi podobný US-05.
Odporúčaná teplota kvasenia je 16 - 26 ° C.
Neutrálna.
Dávkovanie 50-100 g na 100 l mladiny.
Ale, IPA, Brut-IPA, Dipa, Stout a Porter
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
.