Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - BLACK CITRUS IPA (BJCP 21B)

  • black citrus ipa

BLACK CITRUS IPA (BJCP 21B)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

Black Citrus IPA je vyrábaná za použitia značného množstva špeciálnych sladov z portfólia Viking Malt. Silná chuť čokolády podporovaná tmavou farbou a intenzívnou citrusovou arómou z chmeľu je cieľom, ale pre niekoho už môže byť až za “hranou”. Ovocnosť je silne prítomná v dôsledku studeného chmelenia.

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1053
  • FG: 1010
  • HORKOSŤ: 40 IBU
  • FARBA: 75 EBC
  • ALKOHOL: 5,8% ABV
Slady

Slad plzenský | 3,5 kg
Slad pšeničný | 0,9 kg
Slad karamelový 100 | 0,6 kg
Slad mníchovský svetlý | 0,5 kg
Slad čokoládový svetlý | 0,3 kg
Slad čokoládový tmavý | 0,1 kg
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)
Slad čokoládový svetlý | 0,1 kg
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)

Rmutovanie

Vystieranie: 22L
Vysladzovanie: 12L

Infúzie:
53°C 30 min.
66°C 45 min.
76°C 10 min.

Chmelovar

75 min.

Chmeľ
Citra | 60 min. - 30g
Citra | 0 min. (hopstand / whirlpool 15 min) - 10g

Fermentácia

Kvasinky:
Safale S04 - 1 bal

7 dní pri 18°C - 20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)

Studené chmelenie:
po búrlivom kvasení (cca po 3-4 dňoch) dať DRYHOP - studené chmelenie Cascade | 30g