neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - BLACK CITRUS IPA (BJCP 21B)

  • black citrus ipa

BLACK CITRUS IPA (BJCP 21B)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

Black Citrus - IPA je vyrábaná za použitia značného množstva špeciálnych sladov z portfólia Viking Malt. Silná chuť čokolády podporovaná tmavou farbou a intenzívnou citrusovou arómou z chmeľu je cieľom, ale pre niekoho už môže byť až za “hranou”. Ovocnosť je silne prítomná v dôsledku studeného chmelenia.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1053
  • FG: 1010
  • HORKOSŤ: 40 IBU
  • FARBA: 75 EBC
  • ALKOHOL: 5,8% ABV
Slady

Slad plzenský | 59%
Slad pšeničný | 15%
Slad karamelový 100 | 10%
Slad mníchovský svetlý | 8%
Slad čokoládový svetlý | 5%
Slad čokoládový tmavý | 2%
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)
Slad čokoládový svetlý | 1%
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)

Rmutovanie

Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 3
Odporúčané pH: 5,5

Infúzie:
53°C 30 min.
63°C 45 min.
76°C 10 min.

Chmelovar

60 min.
Odporúčané pH 4,7

Chmeľ pre horkosť:
86% - Herkules od začiatku chmeľovaru

Chmeľ pre arómu:
14% - Citra do whirlpoolu

Fermentácia

Kvasinky:
Wyeast Lab #1056, American Ale.

6 dní pri 20°C, následne 7 dní pri 18°C + 2 dni pri -1°C

Studené chmelenie:
Cascade 1,2 g/l 6 hodín pred stáčaním

VŠETKY RECEPTY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu