Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

lallemand CBC-1

  • lallemand CBC-1

lallemand CBC-1

  • Schopnosť kvasenia (atenuácia) vysoká
  • Sedimentácia (flokulácia) nízka
  • Rozpätie kvasných teplôt
    20°C prim.kvasenie (50 - 100g / hL)
    15 - 25 °C sek.kvasenie (10 g / hL)
  • Tolerancia alkoholu 14% ABV
ks |0
BAL ks | 4
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Kvasinky, ktoré sú charakteristické svojou vysokou toleranciou na alkohol a tlak a sú preto vhodné na sekundárne kvasenie v sudoch a fľašiach. Na konci fermentácie sa usadia a vytvoria kompaktnú vrstvu.

Chuť a aróma

Neutrálna a preto zachováva pôvodný charakter piva.

použitie

Primárne kvasenie ovocných pív, ciderov a pív podobných šampanským.

REHYDRATÁCIA

Na hladinu prevarenej vody s dextrózou (2%), vychladenej na teplotu 35°C rovnomerne roztrúsiť dehydrované kvasinky a nechať stáť 15 minút. NEMIEŠAŤ! Následne pomiešať a nechať ešte 5 minút stáť. Potom ochladiť v krokoch v 5 minútových intervaloch o 10°C na teplotu mladiny a takto pripravenými kvasinkami naočkovať mladinu. Nenechávať chladnúť prirodzene, nakoľko by to mohlo trvať dlho, čo by mohlo viesť k strate životaschopnosti a vitality kvasiniek.
Teplotný šok vyšší ako 10 ° C spôsobí mutáciu kvasiniek, čo povedie k dlhodobej alebo neúplnej fermentácii a možnej tvorbe nežiaducich príchutí.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY