POZOR - ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

MANDARINA BAVARIA Pelety

ROK 2021 | ALFA 9,1%
2.50 € - 30.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Mandarina Bavaria je nová nemecká odroda chmeľu vyšľachtená krížením samičej rastliny  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Mandarina Bavaria je nová nemecká odroda chmeľu vyšľachtená krížením samičej rastliny americkej odrody Cascade a odrôd vyšľachtených v nemeckom výskumnom centre Hüll, komerčne pestovaná od roku 2012. Po tejto odrode je vysoký dopyt vo všetkých druhoch pivných štýlov. Je známe, že má ovocnú, citrusovú, mandarínkovú príchuť, odkiaľ pochádza aj jej názov. Mierne zvyšuje sladkosť piva.

VYUŽITIE

Duálny typ chmeľu používaný primárne na chuť, ale vďaka vyššej hladine alfa horkých látok je kvalitným nositeľom horkosti, čo je výhodné pri single-hop pivách. Pravdepodobne prvá vec, ktorá vás napadne je, že použijete Mandarina Bavaria do ovocnej IPA alebo Pale Ale, ale skúste to ako single-hop kľudne v americkej pšenici alebo v pivách typu Saison. Tiež je výborná v kombinácii s ďalšími chmeľmi s intenzívne ovocnými profilmi, ako sú Lemondrop, Citra a Mosaic

CHUŤ A ARÓMA

Mandarina Bavaria má ovocný a vysoko citrusový profil. Sladká ovocná povaha môže priniesť tóny z egrešov, ale i jahody a čierne ríbezle. Citrusové prvky môžu byť pomerne intenzívne so silným citrónom, ananásom, limetkou a mandarínkou. Často sa vyskytujú korenisté i zemité tóny.

PIVNÉ ŠTÝLY

Pale Ale, IPA, Saison, American Wheat, Pšeničné, Pilsner, Ležiaky

ALTERNATÍVY

Lemondrop, Perle, Magnum, Hallertauer Tradition, Hallertauer Taurus

SPÔSOB SKLADOVANIA

Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.

NA STIAHNUTIE

CHMEĽ - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA

PARAMETRE PRODUKTU
Rok 2021
Alfa kyseliny % 9,1
Beta kyseliny % 5 - 6,5
Co-Humulone % 33
Celkové oleje mL/100g 1 - 2
Myrcén % 70
Humulén % 5,1
Karyofylén % 1,7
Farnesén % <1

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE