neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

lallemand diamond

  • lallemand diamond
  • lallemand diamond

lallemand diamond

  • Schopnosť kvasenia (atenuácia) vysoká
  • Sedimentácia (flokulácia) vysoká
  • Rozpätie kvasných teplôt 10 - 15 °C
  • Tolerancia alkoholu 13% ABV
ks |0
BAL ks | 4.9
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Kmeň pochádzajúci z Nemecka, ktorý je používaný komerčnými pivovarmi po celom svete pre svoju vysokú schopnosť prekvasenia a produkovania čistých ležiakov. (Tradičné štýly vyrábané týmito kvasinkami zahŕňajú: Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock a California Common.)

Chuť a aróma

Neutrálna typická pre tradičné ležiaky.

použitie

Ležiaky

REHYDRATÁCIA

Na hladinu prevarenej vody, resp. zriedenej mladiny (2 - 6°P) vychladenej na teplotu 25 - 30°C rovnomerne roztrúsiť dehydrované kvasinky a nechať stáť 15 minút. NEMIEŠAŤ! Následne pomiešať a nechať ešte 5 minút stáť (alebo pri použití zriedenej mladiny až 45 min.). Potom ochladiť v krokoch v 5 minútových intervaloch o 10°C na teplotu mladiny a takto pripravenými kvasinkami naočkovať mladinu. Nenechávať chladnúť prirodzene, nakoľko by to mohlo trvať dlho, čo by mohlo viesť k strate životaschopnosti a vitality kvasiniek.
Teplotný šok vyšší ako 10 ° C spôsobí mutáciu kvasiniek, čo povedie k dlhodobej alebo neúplnej fermentácii a možnej tvorbe nežiaducich príchutí.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu