neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

lallemand MUNICH

  • lallemand MUNICH
  • lallemand MUNICH

lallemand MUNICH

  • Schopnosť kvasenia (atenuácia) stredná až vysoká
  • Sedimentácia (flokulácia) nízka
  • Rozpätie kvasných teplôt 17 - 22 °C
  • Tolerancia alkoholu 12% ABV
ks |0
BAL ks | 4
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Kvasinky pochádzajúce z Bavorska v Nemecku, vhodné pre širokú škálu pivných štýlov pšeničných pív. Produkujú len mierne estery a fenoly a tým umožňujú vyzdvihnúť ostatné arómy.

Chuť a aróma

Mierne estery a banánové tóny

použitie

American Wheat, Belgian White, Berliner weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

REHYDRATÁCIA

Na hladinu prevarenej vody, vychladenej na teplotu 30 - 35°C rovnomerne roztrúsiť dehydrované kvasinky a nechať stáť 15 minút. NEMIEŠAŤ! Následne pomiešať a nechať ešte 5 minút stáť (alebo pri použití zriedenej mladiny až 45 min.). Potom ochladiť v krokoch v 5 minútových intervaloch o 10°C na teplotu mladiny a takto pripravenými kvasinkami naočkovať mladinu. Nenechávať chladnúť prirodzene, nakoľko by to mohlo trvať dlho, čo by mohlo viesť k strate životaschopnosti a vitality kvasiniek.
Teplotný šok vyšší ako 10 ° C spôsobí mutáciu kvasiniek, čo povedie k dlhodobej alebo neúplnej fermentácii a možnej tvorbe nežiaducich príchutí.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu