neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

lallemand NOTTINGHAM

  • Work Image
  • Work Image

lallemand NOTTINGHAM

  • Schopnosť kvasenia (atenuácia) vysoká
  • Sedimentácia (flokulácia) vysoká
  • Rozpätie kvasných teplôt 10 - 22 °C
  • Tolerancia alkoholu 14% ABV
ks |0
BAL ks | 3.7
NEDOSTUPNÝ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Kvasinky vhodné pre anglické ale, obľúbené pre ich vysokú výkonnosť a všestrannosť.

Chuť a aróma

Neutrálna až mierne ovocná a esterová.

použitie

Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleyvwine, Golden Ale, Kölsch, Ležiacke typy, IPA, Imperial Stout a mnoho ďalších

REHYDRATÁCIA

Na hladinu prevarenej vody, vychladenej na teplotu 30 - 35°C rovnomerne roztrúsiť dehydrované kvasinky a nechať stáť 15 minút. NEMIEŠAŤ! Následne pomiešať a nechať ešte 5 minút stáť. Potom ochladiť v krokoch v 5 minútových intervaloch o 10°C na teplotu mladiny a takto pripravenými kvasinkami naočkovať mladinu. Nenechávať chladnúť prirodzene, nakoľko by to mohlo trvať dlho, čo by mohlo viesť k strate životaschopnosti a vitality kvasiniek.
Teplotný šok vyšší ako 10 ° C spôsobí mutáciu kvasiniek, čo povedie k dlhodobej alebo neúplnej fermentácii a možnej tvorbe nežiaducich príchutí.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu