neznama chyba
Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

Slad čierny

  • Slad čierny
  • Slad čierny

Slad čierny

  • Vlhkosť % max. 5
  • Výťažnosť % min. 65
  • Farba EBC svetlý 1300-1500
Šrotovanie kg |0.2
MNOŽSTVO kg |2.1
BAL 25kg | 42.5
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Čierny slad je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota praženia je viac ako 200°C. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je nízke.

Chuť a aróma

Chuť je prenikavá, ale menej trpká ako pri praženom jačmeni. Spálená a údená chuť je silná.

použitie

Čierny slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch. Normálna dávka 1-2% dodá zreteľný nárast vo farbe bez podstatných zmien v chuti. Pri vyšších dávkach sa rýchlo mení výsledná chuť. Sypanie viac ako 10 % sú zriedkavé.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY
Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu