Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Jedinečný, tradičný, poľský pivný štýl, ktorý je v poslednom čase čoraz viac populárny po celom svete. Málo alkoholické a silne nasýtené svetlé pivo, pripravované iba zo 100% dubom údeného pšeničného sladu. Typická, jasná a osviežujúca dymová aróma je doplnená kvasnicami produkujúcimi málo esterov. Prítomná je tiež mierne vyššia kyslosť a horkosť.
Slad údený pšeničný | 100%
Pomer pri vystieraní slad kg : voda l cca 1 : 4
Odporúčané pH 5,3
Infúzie:
53°C 30 min.
70°C 30 min.
75°C 5 min.
120 min.
Odporúčané pH 5,0
Aromatické odrody stredoeurópskych chmeľov ako napríklad: poľský
Nowotomyski, český Žatecký, poľský Lublin, nemecký Hellentauer Mittelfruh, alebo Tettnanger.
80% chmeľu pridávame 15 min. po začatí chmeľovaru a 20% 30 min. pred koncom.
Kvasinky:
Wyeast 1056 American Ale
11 dní pri stúpajúcej teplote od 18 do 21°C, následne 5 dní pri 12-16°C