Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

viking apa

RECEPT - GRODZISKIE (BJCP 27)

  • Work Image

VIKING GRODZISKIE (BJCP 27)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

Jedinečný, tradičný, poľský pivný štýl, ktorý je v poslednom čase čoraz viac populárny po celom svete. Málo alkoholické a silne nasýtené svetlé pivo, pripravované iba zo 100% dubom údeného pšeničného sladu. Typická, jasná a osviežujúca dymová aróma je doplnená kvasnicami produkujúcimi málo esterov. Prítomná je tiež mierne vyššia kyslosť a horkosť.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1031
  • FG: 1007
  • HORKOSŤ: 22 IBU
  • FARBA: 9 EBC
  • ALKOHOL: 3,1% ABV
Rmutovanie

Pomer pri vystieraní slad kg : voda l cca 1 : 4
Odporúčané pH 5,3

Infúzie:
53°C 30 min.
70°C 30 min.
75°C 5 min.

Chmelovar

120 min.
Odporúčané pH 5,0

Aromatické odrody stredoeurópskych chmeľov ako napríklad: poľský Nowotomyski, český Žatecký, poľský Lublin, nemecký Hellentauer Mittelfruh, alebo Tettnanger.
80% chmeľu pridávame 15 min. po začatí chmeľovaru a 20% 30 min. pred koncom.

Fermentácia

Kvasinky:
Wyeast 1056 American Ale

11 dní pri stúpajúcej teplote od 18 do 21°C, následne 5 dní pri 12-16°C