Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - KÖLSCH by Huttawar

  • Work Image
  • Work Image

RECEPT - KÖLSCH by Huttawar

Autor: Patrik Hutta - Huttawar. Ďakujeme.
Ľahko pitelné, osviežujúce svetlé vrchne kvasené pivo. Chuťou je porovnateľné s prémiovými českými ležiakmi. Stredne plné až plné telo piva. Vyváženú horkosť zaručuje žatecký červeňák, ktorý je v pomere 5g/l pridaný na 48 hodín aj na studené chmelenie. Vôňa je prijemne jemná, chmeľová. Ideálna voľba na leto. Na zdravie.

Kölsch, ako ho poznáme dnes, patrí medzi novšie pivné štýly. Jeho základné parametre a postavenie typického kolínskeho piva stanovilo 24 pivovarov Kolínskym dohovorom v roku 1986. Kölsch sa smie nazývať len pivo varené v Kolíne a jeho blízkom okolí, jedná sa o svetlé zvrchu kvasené pivo varené podľa Reinheitsgebot z roku 1516 a smie sa podávať len v typických úzkych pohároch.

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1048
  • FG: 1011
  • HORKOSŤ: 30 IBU
  • FARBA: 9 EBC
  • ALKOHOL: 5,2% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 18L
Vysladzovanie: 15L

Dekokcia:
53°C | 20 min. - 18L
66°C | 30 min. - 18L
72°C | 15 min. - 18L
100°C | 15 min. - 6L - 1.rmut
76°C | 15 min. - 18L

ALEBO infúzia:
53°C | 20 min.
66°C | 30 min.
72°C | 30 min.
76°C | 15 min.

Chmelovar

90 min.

Chmeľ
ŽPČ | 90 min - 25g
ŽPČ | 60 min - 20g
ŽPČ | 15 min - 56g

Fermentácia

Kvasinky:
Safale K-97 / 1bal

6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)

DryHop
ŽPČ | DH - 125g

Tip autora
Dá sa z toho spraviť veľmi dobrý jednoduchý ležiak - stačí zmeniť kvasinky na ležiacke :)