Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

  • Work Image

MOJITO ALE BY PAKT

Náš recept na Mojito Ale

Keďže v lete sa nám všetkým žiadalo piť osviežujúce pivká, rozhodli sme sa skúsiť do piva pretaviť ďalší z miešaných drinkov - tentokrát Mojito, a tak vznikol náš Mojito Ale. Je už síce jeseň, ale Mojito je super pitné aj počas babieho leta a tak sme si povedali, že druhú várku pre vás zdokumentujeme a spíšeme recept. Subjektívne dojmy - vysoko pozitívne. Počas vysokých letných horúčav sme si do pivka ešte veselo dávali pár kvapiek cintrónovej (limetkovej) šťavy. Výsledná mladina 27L. Na zdraví!

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1041
  • FG: 1008
  • HORKOSŤ: 17 IBU
  • FARBA: 11 EBC
  • ALKOHOL: 4,6% ABV
Slady

Plzeň Zero | 3,5kg
Slad cookie | 0,5kg
Pšeničné vločky | 0,25 kg

Rmutovanie

Vystieranie: 17L
Vysladzovanie: 15L

Infúzie:
52°C 10 min.
63°C 40 min.
72°C 15 min.
78°C 5min

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Citra | 60 min - 5g
Zázvor čerstvý krájaný | 60 min - 200g
Citra | 30 min - 8g
Citra | 10 min - 9g

Fermentácia

Kvasinky:
Safale S-04

Dry Hop (cca po 3-4 dňoch):
-vývar z 45g čerstvého nakrájaného zázvoru + 5g citrónovej trávy, v 250ml vody (prebehlo varom 1 minútu) - po vychladení celé pridané do piva
- navoľno 100g listov z čerstvej mäty

Ponechané prekvasiť do sucha a následne stočené s pridaním dextrózy 6g/l.