Náš recept na Mojito Ale
Keďže v lete sa nám všetkým žiadalo piť osviežujúce pivká, rozhodli sme sa skúsiť do piva pretaviť ďalší z miešaných drinkov - tentokrát Mojito, a tak vznikol náš Mojito Ale. Je už síce jeseň, ale Mojito je super pitné aj počas babieho leta a tak sme si povedali, že druhú várku pre vás zdokumentujeme a spíšeme recept. Subjektívne dojmy - vysoko pozitívne. Počas vysokých letných horúčav sme si do pivka ešte veselo dávali pár kvapiek cintrónovej (limetkovej) šťavy. Výsledná mladina 27L. Na zdraví!
Plzeň Zero | 3,5kg
Slad cookie | 0,5kg
Pšeničné vločky | 0,25 kg
Vystieranie: 17L
Vysladzovanie: 15L
Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 40 min.
72°C 15 min.
78°C 5min
Kvasinky:
Safale S-04
Dry Hop (cca po 3-4 dňoch):
-vývar z 45g čerstvého nakrájaného zázvoru + 5g citrónovej trávy, v 250ml vody (prebehlo varom 1 minútu) - po vychladení celé pridané do piva
- navoľno 100g listov z čerstvej mäty
Ponechané prekvasiť do sucha a následne stočené s pridaním dextrózy 6g/l.