Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Viking Dark Bock je pivo obsahujúce pomerne veľké množstvo našich špeciálnych sladov. Farba je tmavo hnedá s medeným odtieňom, zatiaľ čo pena je dlhotrvajúca so sviežo svetlou farbou. Chuť je plná, s príchuťou toastov a karamelových tónov. Úroveň horkosti príjemne podporuje karamelovo-sladovú chuť.
Slad mníchovský tmavý | 42%
Slad plzenský | 41%
Slad karamelový 100 | 10%
Slad karamelový 200 | 5%
Slad čokoládový svetlý | 2%
Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 2,6 - 3
Odporúčané pH: 5,6
Infúzie:
57°C 15 min.
65°C 30 min.
73°C 10 min.
77°C 1 min.
60 min.
Odporúčané pH 4,7
Chmeľ pre horkosť:
Hallertau Hersbrucker od začiatku chmelovaru
Kvasinky:
German Bock Lager yeast, White Labs #WLP833
12 dní pri 11°C, následne 4 dni pri 13°C + 7 dní pri 1°C