Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - 100% Plzeň ZERO LAGER

  • Work Image

100% Plzeň ZERO LAGER BY PAKT

Náš recept na 100% Plzeň ZERO Lager

Dnes tu máme ochutnávku ešte neodležaného SMASH ležiaku Plzeň ZERO + Citra. Je to síce len 10,5°-ka, ale prekvapila výraznou chlebovou chuťou a plným telom. Netradične použitá Citra na ležiak ho veľmi príjemne oživila. Zároveň dnes varíme identickú várku s pridaním novinky Carabody, tak sme sami zvedaví, kam sa telo tohto pivka ešte posunie. Sköll

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1042
  • FG: 1008
  • HORKOSŤ: 29 IBU
  • FARBA: 4 EBC
  • ALKOHOL: 4,8% ABV
Slady

Plzeň Zero| 4,2 Kg

Rmutovanie

Vystieranie: 17L
Vysladzovanie: 15L

Infúzie:
52°C 10 min.
66°C 40 min.
72°C 15 min.
78°C 5 min

Chmelovar

90 min.

Chmeľ
Citra | 75 min - 9g
Citra | 30 min - 11g
Citra | 5 min - 16g

Fermentácia

Kvasinky:
Saflager w-34/70 / 2bal

6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)