Kmeň kvasiniek na Saison. Tento pivný štýl je charakteristický pre belgický región Valónska a pôvodne sa varil len v letnej sezóne. Na výrobu je jednoduchý a na pitie mimoriadne osviežujúci. Saison je typ vrchne kvaseného, osviežujúceho letného piva typu ale, s ľahkou až strednou plnosťou, vysokým nasýtením oxidom uhličitým a pomerne nízku horkosťou.
Výraznú chuť tomuto pivu dodávajú špeciálne kmene kvasiniek, ktoré podporujú ovocno / korenisté chute. Aróma kvasiniek SafAle BE-134 s vôňou po klinčekov a ovocí, dodá pivu typický saisonovský charakter.
11,5 g na 20 - 30 l
Saison je typ vrchne kvaseného, osviežujúceho letného piva typu ale, s ľahkou až strednou plnosťou, vysokým nasýtením oxidom uhličitým a pomerne nízku horkosťou.
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, prípadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.