PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Fermentis SafBrew LA-01 je jmeň Saccharomyces cerevisiae var. chevalieri, ktorý bol špecificky vybraný na výrobu nízkoalkoholických a/alebo nealkoholických nápojov (<0,5ABV). Tieto kvasinky neasimilujú maltózu a maltotriózu, ale jednoduché cukry (glukózu, fruktózu a sacharózu) a vyznačujú sa jemným aromatickým profilom. Kvasinky so strednou sedimentáciou: v pive nevytvárajú zhluky, ale práškový zákal.
VYUŽITIE
Ideálne na výrobu nízkoalkoholických a/alebo nealkoholických nápojov (<0,5ABV)
CHUŤ A ARÓMA
Jemná - neutrálna.
DÁVKOVANIE
11,5 g na 20 - 30 l.
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 13-17 % |
Sedimentácia (flokulácia) | stredná |
Rozpätie kvasných teplôt | 15 - 25 °C |