Čokoládový svetlý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.
"Čokoláda" sa vzťahuje predovšetkým na sladovú farbu, nie na jeho chuť. Tento slad bude poskytovať rôzne úrovne vône, tmavočervenej farby a orechovej / praženej chuti v závislosti od použitého množstva. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.
Čokoládový svetlý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 10 %.
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020