Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

Slad čokoládový svetlý

  • Slad čokoládový svetlý
  • Slad čokoládový svetlý

Slad čokoládový svetlý

  • Vlhkosť % max. 5
  • Výťažnosť % min. 68
  • Farba EBC svetlý 350-450
Šrotovanie kg |0.2
MNOŽSTVO kg |2
BAL 25kg | 41
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Čokoládový svetlý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.

Chuť a aróma

"Čokoláda" sa vzťahuje predovšetkým na sladovú farbu, nie na jeho chuť. Tento slad bude poskytovať rôzne úrovne vône, tmavočervenej farby a orechovej / praženej chuti v závislosti od použitého množstva. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.

použitie

Čokoládový svetlý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 10 %.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY