Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

Slad čokoládový tmavý

  • Slad čokoládový tmavý
  • Slad čokoládový tmavý

Slad čokoládový tmavý

  • Vlhkosť % max. 5
  • Výťažnosť % min. 67
  • Farba EBC svetlý 800-1000
Šrotovanie kg |0.2
MNOŽSTVO kg |2
BAL 25kg | 41
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Čokoládový tmavý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota a doba praženia sú o niečo nižšie v porovnaní s našim Čiernym sladom. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.

Chuť a aróma

Chuť je spálená, horká a údená, ale nie tak intenzívna ako pri Čiernom slade. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.

použitie

Čokoládový tmavý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 5 - 10 %

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY