Plzenský slad ZERO Viking Malt je vyrobený z dvojradového jarného jačmeňa null-LOX. Zvláštnosťou odrody null-LOX je, že aktivita lipoxygenázy je nulová, čo pozitívne ovplyvňuje stabilitu chuti piva. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené tak k podpore klíčenia, ako aj k homogénnej modifikácii. Konečná teplota pri hvozdení je obvykle 80 až 85°C. Vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly.
Aróma Plzenského sladu je väčšinou popisovaná ako sladová, mierne orechová a sladká.
Plzenský slad ZERO je vyrobený z dvojradového jarného jačmeňa null-LOX. Zvláštnosťou odrody null-LOX je, že aktivita lipoxygenázy je nulová, čo pozitívne ovplyvňuje stabilitu chuti piva.
Je to vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly. Sypanie je možné až do 100%.
Niečo viac o null-LOX:
Oxidáciou nenasýtených mastných kyselín, za ktorú je zodpovedný enzým lipoxygenázy (LOX) vzniká zlúčenina trans-2-nonenalu, ktorá je považovaná za najvýznamnejšiu látku spájanú so starnutím piva (chuť vlhkého kartónu, papiera). Použitím sladu Plzenský ZERO, vyrobeného z jačmeňa odrody „null-LOX“ sa dosiahne výsledné pivo, ktoré si zachová stabilitu chuti aj počas dlhšieho zrenia. Testy sladu odrody „null-LOX“ zároveň preukázali omnoho lepšiu stabilitu peny.
Plzenský slad sa bežne používa ako štandardný názov pre vysoko kvalitné slady, ktoré sa dajú použiť na varenie akéhokoľvek piva.
Ďalšie názvy môžu byť: ležiacky slad, základný slad alebo svetlý slad.
Pre všetky pivné štýly. Svetlý s možnosťou sypania do 100%.
Recept na ležiak od nás TU
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020