Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

Slad Plzenský ZERO

  • Slad Plzenský ZERO
  • Slad Plzenský ZERO

Slad Plzenský ZERO

  • Vlhkosť % max. 5.0
  • Výťažnosť % min. 80.0
  • Farba EBC 3.0–4.5
  • Protein % max. 11.5
  • Rozpustný dusík mg/100g max. 750
  • Voľný aminodusík mg/l 130–180
  • Betaglukán mg/l max. 200
  • Drobivosť % min. 80
  • Diastatická mohutnosť WK min. 250
Šrotovanie kg |0.2
MNOŽSTVO kg |1.3
BAL 25kg | 27
NEDOSTUPNÝ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Plzenský slad ZERO Viking Malt je vyrobený z dvojradového jarného jačmeňa null-LOX. Zvláštnosťou odrody null-LOX je, že aktivita lipoxygenázy je nulová, čo pozitívne ovplyvňuje stabilitu chuti piva. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené tak k podpore klíčenia, ako aj k homogénnej modifikácii. Konečná teplota pri hvozdení je obvykle 80 až 85°C. Vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly.

Chuť a aróma

Aróma Plzenského sladu je väčšinou popisovaná ako sladová, mierne orechová a sladká.

použitie

Plzenský slad ZERO je vyrobený z dvojradového jarného jačmeňa null-LOX. Zvláštnosťou odrody null-LOX je, že aktivita lipoxygenázy je nulová, čo pozitívne ovplyvňuje stabilitu chuti piva.
Je to vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly. Sypanie je možné až do 100%.

Niečo viac o null-LOX:
Oxidáciou nenasýtených mastných kyselín, za ktorú je zodpovedný enzým lipoxygenázy (LOX) vzniká zlúčenina trans-2-nonenalu, ktorá je považovaná za najvýznamnejšiu látku spájanú so starnutím piva (chuť vlhkého kartónu, papiera). Použitím sladu Plzenský ZERO, vyrobeného z jačmeňa odrody „null-LOX“ sa dosiahne výsledné pivo, ktoré si zachová stabilitu chuti aj počas dlhšieho zrenia. Testy sladu odrody „null-LOX“ zároveň preukázali omnoho lepšiu stabilitu peny.

Plzenský slad sa bežne používa ako štandardný názov pre vysoko kvalitné slady, ktoré sa dajú použiť na varenie akéhokoľvek piva. Ďalšie názvy môžu byť: ležiacky slad, základný slad alebo svetlý slad.

Pre všetky pivné štýly. Svetlý s možnosťou sypania do 100%.
Recept na ležiak od nás TU

dokumenty na stiahnutie

produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020

VŠETKY