POZOR - ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

ŽPČ Pelety

ROK 2021 | ALFA 3,74-4,61%
3.00 € - 35.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Pestovanie jemného aromatického chmeľu má v Českej republike tisícročnú tradíciu. Žatecký  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Pestovanie jemného aromatického chmeľu má v Českej republike tisícročnú tradíciu. Žatecký chmeľ je jemný poloraný aromatický chmeľ pestovaný v Žateckej chmelárskej oblasti, ktorý je vďaka svojim výnimočným vlastnostiam používaný pivovarmi na celom svete. V pivovarníckom priemysle, hlavne pri výrobe kvalitných značkových pív zaujímá Žatecký chmeľ nezastúpiteľné miesto. S použitím Žateckého je možné vyrobiť pivo s jemnou a lahodnou chmeľovou arómou.

VYUŽITIE

Ve forme lisovaného chmeľu alebo peliet sa používa predovšetkým na finálne chmelenie piva (20 - 5 minut pred koncom chmelovaru). Žatecký chmeľ dodává pivu príjemnú a vyrovnanú chuť a vôňu. Je veľmi bohatý na polyfenoly. Vyrovnaný pomer alfa a beta horkých látok spôsobuje spolu s jedinečným obsahom chmeľových olejov nenapodobiteľný charakter chuti piva. Žatecký chmeľ je používaný ako prostriedok formujúci konečnú vyváženú chuť masovo vyrábaných pív.

CHUŤ A ARÓMA

jemná chmeľová

PIVNÉ ŠTÝLY

Všetky druhy ležiakov, Český ležiak, Ležiak plzeňského typu, Pšeničné pivá.

SPÔSOB SKLADOVANIA

Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.

NA STIAHNUTIE

CHMEĽ - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA

PARAMETRE PRODUKTU
Rok 2021
Alfa kyseliny % 3,74-4,61%
Beta kyseliny % 2,5 - 5
Co-Humulone % 23 - 26
Celkové oleje mL/100g 0,4 - 0,9
Myrcén % 25 - 30
Humulén % 15 - 25
Karyofylén % 6 - 10
Farnesén % 15 - 20

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE