ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Ekuanot je veľmi nová odroda, na trhu iba od roku 2014. Ešte prednedávnom to bol Equinox a predtým bola táto chmeľová odroda známa iba pod značkou HBC 366. Čo je dôležité je, že tí, ktorí majú radi rozmanitosť chmeľu Equinox ™ vedia, že je stále v okolí a je k dispozícii ... len pod iným názvom. Bohužiaľ, Ekuanot je ďalšia patentovaná odroda. Bohužiaľ preto, lebo odrezky nie sú k dispozícii tým, ktorí ho chcú voľne pestovať.
VYUŽITIE
Ide o rôznorodý potenciál. Vzhľadom na komplexnosť vôní, ktoré Ekuanot poskytuje, je najčastejšie používaný pred koncom chmeľovaru alebo pri dry-hope. Avšak má dostatok alfa-horkých kyselín na to, aby sa použil i v začiatku chmeľovaru pre horkosť. Tiež môže byť úspešne použitý v mnohých single-hop pivách. Možno ho dobre kombinovať s kvetinovými a tropickými odrodami ďalších amerických chmeľov, ako je Mosaic a Calypso.
CHUŤ A ARÓMA
Ekuanot je známy tým, že prináša komplexnú škálu aróm a príchutí, ako sú ovocné aromatické látky - citrón, limetka, pomaranč, tropické ovocie, bobuľové ovocie, papája a niekedy aj jablko. Môžu sa objaviť aj bylinné tóny, ako napríklad šalvia a eukalyptus. Je možné na pozadí zaznamenať aj pozadie sena a cédru. Stojí za zmienku, že niektorí sládkovia tam nájdu aj stopy čerstvých zelených paprík.
PIVNÉ ŠTÝLY
APA, AIPA, Amber, American wheat, Saison, Sour, Speciality IPA, Pilsner
ALTERNATÍVY
Chinook, Summit, Galena, Cluster
SPÔSOB SKLADOVANIA
Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.
NA STIAHNUTIE
Rok | 2020 |
Alfa kyseliny % | 14,0 |
Beta kyseliny % | 4 - 5 |
Co-Humulone % | 31 - 36 |
Celkové oleje mL/100g | 2.5 - 4.0 |
Myrcén % | 30 - 45 |
Humulén % | 12 - 20 |
Karyofylén % | 8 - 12 |
Farnesén % | <1 |