Autor: Patrik Hutta - Huttawar. Ďakujeme.
Kölsch, ako ho poznáme dnes, patrí medzi novšie pivné štýly. Jeho základné parametre a postavenie typického kolínskeho piva stanovilo 24 pivovarov Kolínskym dohovorom v roku 1986. Kölsch sa smie nazývať len pivo varené v Kolíne a jeho blízkom okolí, jedná sa o svetlé zvrchu kvasené pivo varené podľa Reinheitsgebot z roku 1516 a smie sa podávať len v typických úzkych pohároch.
A ak máte sami nejaké odskúšané recepty, a chcete sa s nimi podeliť, pošlite nám ich - zverejníme ich v tejto sekcii aj s vaším menom. Budeme sa tešiť.
Ľahko pitelné, osviežujúce svetlé vrchne kvasené pivo. Chuťou je porovnateľné s prémiovými českými ležiakmi. Stredne plné až plné telo piva. Vyváženú horkosť zaručuje žatecký červeňák, ktorý je v pomere 5g/l pridaný na 48 hodín aj na studené chmelenie. Vôňa je prijemne jemná, chmeľová. Ideálna voľba na leto. Na zdravie.
Ak sa vám nechce vyklikávať slady, chmeľ atď.. môžte si tu vybrať "kúpiť" celý recept. Suroviny sú rátané podľa našej varne , na výslednú 25l mladinu. Ak máte väčšiu varňu a chcete väčší pomer surovín, zadajte namiesto čísla 1 do kolónky násobok. Napríklad ak chcete robiť daný recept na výslednú mladinu cca 50L, teda by to bolo 2- násobok nášho receptu, uveďte 2 a kliknite KÚPIŤ.
Tiež si môžete zvoliť, či slady šrotovať alebo nie - rovnako buď čislom 1 alebo násobkom.
Recept na stiahnutie do PDF (alebo na tlač) tu: RECEPT - KÖLSCH BY HUTTAWAR
Celý recept tu: RECEPT - KÖLSCH BY HUTTAWAR
slady podľa receptu
chmeľ podľa receptu
kvasinky podľa receptu
balenie neobsahuje dextrózu