PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
LalBrew Köln ™ sú ideálne na varenie tradičných pív v štýle Kölsch a iných neutrálnych pív. Neutrálny charakter tohto kmeňa zdôrazňuje chmeľové arómy a dodáva jemné ovocné estery. Tieto kvasinky odporujú biotransformáciu chmeľu a zvýrazňujú chmeľovú chuť a arómu. Chladnejšia fermentácia bude mať neutrálnejší charakter, zatiaľ čo fermentácia pri vyšších teplotách bude mať viac esterov.
V štandardných podmienkach Lallemandu mladina pri 20°C vykazujú kvasinky LalBrewTM Köln: Fermentáciu je možné dokončiť za 7 dní. Optimálny teplotný rozsah pre kvasinky LalBrewTM Köln je 15 ° C až 22 ° C . Fáza oneskorenia môže byť v porovnaní s inými kvasničnými kmeňmi dlhšia, v rozmedzí od 24 do 36 hodín.
VYUŽITIE
tradičné pivá v štýle Kölsch a iné neutrálne pivá
CHUŤ A ARÓMA
Neutrálna až mierne ovocná a esterová chuť a aróma
DÁVKOVANIE
11g / 20l mladiny
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | stredná až vysoká |
Sedimentácia (flokulácia) | stredná až vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 12 - 20 °C |
Tolerancia alkoholu | 9% ABV |