ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
LALBREW NOTTINGHAM™ – HIGH PERFORMANCE ALE YEAST - kvasinky vhodné pre anglické ale, obľúbené pre ich vysokú výkonnosť a všestrannosť. Sú vhodné pre tradičné pivné štýly ako napríklad: Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleyvwine. Okrem týchto štýlov je možné tento všestranný kvasinkový kmeň použiť taktiež pri pivách typu: Golden Ale, Kölsch, Ležiacke typy, IPA, Imperial Stout a mnoho ďalších.
VYUŽITIE
Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleyvwine, Golden Ale, Kölsch, Ležiacke typy, IPA, Imperial Stout
CHUŤ A ARÓMA
Neutrálna až mierne ovocná a esterová chuť a aróma
DÁVKOVANIE
11g / 20l mladiny
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | vysoká |
Sedimentácia (flokulácia) | vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 10 - 22 °C |
Tolerancia alkoholu | 14% ABV |