ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Kvasinky pre vrchné kvasenie, vhodné pre širokú škálu výrazne chmelených a osobitých pivných štýlov. Tento kmeň produkuje ľahké, jemné ovocné estery a pomáha rozvíjať charakter sladu.
VYUŽITIE
English/American Pale Ale, Extra Special Bitter, Golden Ale
CHUŤ A ARÓMA
Chuť neutrálna, ľahká a hodvábna. Aróma je mierne ovocná, s hruškovými prípadne jahodovými či kiwi tónmi, ktorá ostáva na pozadí a neprebíja sladovú či chmeľovú arómu.
DÁVKOVANIE
10 g na 23 l
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 74 - 78% |
Sedimentácia (flokulácia) | vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 18 - 23 °C |
Tolerancia alkoholu | 9% ABV |