Kvasinky určené na výrobu pív s vysokým obsahom alkoholu, ako napr. abbey. Kvasia veľmi rýchlo a produkujú jemné a vyvážené arómy. Aby sa udržal aromatický profil na konci fermentácie, odporúča sa stočiť hneď po dokončení fermentácie.
Ovocná.
11,5 g na 20 - 30 l
Triple, Double, Pale/Amber/Brown Ale, Porter, Barley wine, Imperial Stout
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, prípadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.