PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Vaša organická voľba pre ekologické varenie. V reťazci výroby sa nepoužívajú žiadne pesticídy ani umelé hnojivá. Starostlivo vybrané dávky z testovaných odrôd sladového jačmeňa, ktoré sú vhodné na ekologické pestovanie. Majú rovnaké základné znaky sladu ako ich neekologické dvojčatá.
Plzenský organický slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené tak k podpore klíčenia, ako aj k homogénnej modifikácii. Konečná teplota pri hvozdení je obvykle 80 až 85°C. Vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly.
VYUŽITIE
Plzenský slad sa bežne používa ako štandardný názov pre vysoko kvalitné slady, ktoré sa dajú použiť na varenie akéhokoľvek piva. Ďalšie názvy môžu byť: ležiacky slad, základný slad alebo svetlý slad.
Vhodný je pre všetky pivné štýly, aj pre všetky druhy whisky. Svetlý s možnosťou sypania do 100%
CHUŤ A ARÓMA
Aróma plzenského sladu je väčšinou popisovaná ako sladová, mierne orechová a sladká.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
ČO ZNAMENÁ ORGANIC?
Organické suroviny
Všetky organické slady Viking Malt sú vyrábané zo špeciálnych, starostlivo vybraných odrôd, pestovaných v súlade s normami ekologického poľnohospodárstva.
Organické suroviny používané spoločnosťou Viking Malt Group pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva vo Fínsku, Dánsku a Švédsku.
Organická výroba
Spoločnosť Viking Malt vyrába organický slad vo Fínsku, Dánsku, Švédsku a Poľsku.
Medzi dôležité zásady spracovania ekologických výrobkov patria:
* Prísne obmedzenie, ktoré prísady a pomocné látky sa môžu používať
* Prísne obmedzenie chemicky syntetizovaných vstupov
* Zákaz používania geneticky modifikovaných organizmov (GMO)
* Zamedziť miešaniu s konvenčnými sladmi
V praxi sa používajú na výrobu Viking organických sladov iba voda, vzduch a organické suroviny (jačmeň a pšenica).
Organické slady musia byť oddelené od bežných produktov. Spracúvajú sa a distribuujú sa bežne, ale v menšom rozsahu a podliehajú pravidelným certifikáciám. Certifikačný orgán kontroluje Viking Malt sladovne, dokumenty a postupy a najmenej raz ročne odoberá vzorky na analýzu.
Bioprodukty Viking Malt majú rovnaké chuťové profily ako štandardné produkty. Pretože však kvalita suroviny môže mať väčšie rozdiely medzi plodinami, na definovanie kvality organického sladu sa zvyčajne používajú trochu širšie špecifikácie.
Organické slady Viking Malt
Dnes štandardné portfólio organického sladu spoločnosti Viking Malt pozostáva z viacero produktov. Tieto druhy sladu boli vybrané do portfólia, aby sa umožnilo varenie širokej škály rôznych pív - ležiaky, ale, pšeničné pivo, atď..
Vlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 80.0 |
Farba EBC | 3.0–4.5 |
Protein % max. | 11.5 |
Rozpustný dusík mg/100g | 600-750 |
Voľný aminodusík mg/l | 130–170 |
Betaglukán mg/l max. | 200 |
Drobivosť % min. | 80 |
Diastatická mohutnosť WK min. | 250 |