ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.

HALLERTAU BLANC Pelety

ROK 2021 | ALFA 9,4%
2.50 € - 30.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Chcete dodať svojmu svetlému alebo pšeničnému pivu osviežujúci charakter bieleho vína?  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Chcete dodať svojmu svetlému alebo pšeničnému pivu osviežujúci charakter bieleho vína? Nevedeli ste, že je to možné? S chmeľom Hallertau Blanc môžete dosiahnuť práve tieto výsledky. Táto odroda, ktorú mnohí označujú za dôstojnú náhradu za slávny Nelson Sauvin, bola uvedená na trh iba nedávno a s veľkým úspechom. Len si predstavte zmes grapefruitu, egreša, bazy a hrozna, ktoré vychádzajú z pohára - presne to je Hallertau Blanc. Skutočne úžasná aromatická chmeľová odroda, ktorú možno použiť vo veľmi širokej škále pivných štýlov.
Hallertau Blanc, dcéra Cascade, bola uvedená na trh v roku 2012. Bola založená na farme Hüll v nemeckom regióne Hallertau a bola pestovaná predovšetkým pre použitie v amerických ejloch.

VYUŽITIE

Do vône, najmä whirlpool a suché chmelenie - aby ste naplno využili výhody veľmi vysokej frakcie myrcénu. Vďaka svojmu výraznému tropickému profilu sa Hallertau Blanc približuje mnohým rovnakým štýlom ako chmeľ na južnej pologuli: IPA, belgické pivo, pšeničné pivo..

CHUŤ A ARÓMA

Chuťový profil chmeľu Hallertau Blanc je ovocný, s vínnymi tónmi egreša a trávy, podobne ako u Sauvignon Blanc. Vyznačuje sa tiež komplexným aromatickým profilom s prvkami Cassisu (víno z čiernych ríbezlí) a bazového kvetu, hrozna, grapefruitu a citrónovej trávy. Ďalšie tóny, ktoré môžete zaznamenať, sú marakuja, ananás a egreš.

PIVNÉ ŠTÝLY

Pale Ale, IPA, Saison, American Wheat, Pšeničné, belgické pivá, brett

ALTERNATÍVY

Nelson Sauvin

SPÔSOB SKLADOVANIA

Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.

NA STIAHNUTIE

CHMEĽ - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA

PARAMETRE PRODUKTU
Rok 2021
Alfa kyseliny % 9,4
Beta kyseliny % 4,0-6,0
Co-Humulone % 22-26
Celkové oleje mL/100g 1,2-1,5
Myrcén % 45 - 50
Humulén % 1-3
Karyofylén % 1-2
Farnesén % <1

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE