ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Chcete dodať svojmu svetlému alebo pšeničnému pivu osviežujúci charakter bieleho vína? Nevedeli ste, že je to možné? S chmeľom Hallertau Blanc môžete dosiahnuť práve tieto výsledky. Táto odroda, ktorú mnohí označujú za dôstojnú náhradu za slávny Nelson Sauvin, bola uvedená na trh iba nedávno a s veľkým úspechom. Len si predstavte zmes grapefruitu, egreša, bazy a hrozna, ktoré vychádzajú z pohára - presne to je Hallertau Blanc. Skutočne úžasná aromatická chmeľová odroda, ktorú možno použiť vo veľmi širokej škále pivných štýlov.
Hallertau Blanc, dcéra Cascade, bola uvedená na trh v roku 2012. Bola založená na farme Hüll v nemeckom regióne Hallertau a bola pestovaná predovšetkým pre použitie v amerických ejloch.
VYUŽITIE
Do vône, najmä whirlpool a suché chmelenie - aby ste naplno využili výhody veľmi vysokej frakcie myrcénu. Vďaka svojmu výraznému tropickému profilu sa Hallertau Blanc približuje mnohým rovnakým štýlom ako chmeľ na južnej pologuli: IPA, belgické pivo, pšeničné pivo..
CHUŤ A ARÓMA
Chuťový profil chmeľu Hallertau Blanc je ovocný, s vínnymi tónmi egreša a trávy, podobne ako u Sauvignon Blanc. Vyznačuje sa tiež komplexným aromatickým profilom s prvkami Cassisu (víno z čiernych ríbezlí) a bazového kvetu, hrozna, grapefruitu a citrónovej trávy. Ďalšie tóny, ktoré môžete zaznamenať, sú marakuja, ananás a egreš.
PIVNÉ ŠTÝLY
Pale Ale, IPA, Saison, American Wheat, Pšeničné, belgické pivá, brett
ALTERNATÍVY
Nelson Sauvin
SPÔSOB SKLADOVANIA
Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.
NA STIAHNUTIE
Rok | 2021 |
Alfa kyseliny % | 9,4 |
Beta kyseliny % | 4,0-6,0 |
Co-Humulone % | 22-26 |
Celkové oleje mL/100g | 1,2-1,5 |
Myrcén % | 45 - 50 |
Humulén % | 1-3 |
Karyofylén % | 1-2 |
Farnesén % | <1 |