PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Karamelové slady Viking Malt sú vyrábané zo zeleného sladu. Vysoký stupeň karamelizácie je pre tieto slady charakteristický. Amylolytická aktivita týchto sladov je nulová. Dôsledky Maillardovej reakcie v procese praženia môžu pôsobiť ako antioxidanty a zlepšiť stabilitu chuti. Karamelové slady môžu tiež zlepšiť stabilitu peny.
VYUŽITIE
Karamelové slady sú vhodné pre zimné pivá, pivá typu Ale a iné aromatické pivá, ako sú tmavé ležiaky a stouty. Malé množstvo je možné použiť aj na úpravu farieb a obohatenie svetlej farby ležiakov. V porovnaní s Caramel Pale, majú karamelové slady silnejší charakter.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 7.0 |
Výťažnosť %(Cara 30-200) | min. 75.0 |
Výťažnosť %(Cara 300) | min. 73.0 |
Výťažnosť %(Cara 400-600) | min. 68.0 |
Farba EBC (Caramel 30) | 25-35 |
Farba EBC (Caramel 50) | 40-60 |
Farba EBC (Caramel 100) | 90-110 |
Farba EBC (Caramel 150) | 140-160 |
Farba EBC (Caramel 200) | 180-220 |
Farba EBC (Caramel 300) | 270-330 |
Farba EBC (Caramel 400) | 350-450 |
Farba EBC (Caramel 600) | 550-650 |