ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Karamelové slady Viking Malt sú vyrábané zo zeleného sladu. Vysoký stupeň karamelizácie je pre tieto slady charakteristický. Amylolytická aktivita týchto sladov je nulová. Dôsledky Maillardovej reakcie v procese praženia môžu pôsobiť ako antioxidanty a zlepšiť stabilitu chuti. Karamelové slady môžu tiež zlepšiť stabilitu peny.
VYUŽITIE
Karamelové slady sú vhodné pre zimné pivá, pivá typu Ale a iné aromatické pivá, ako sú tmavé ležiaky a stouty. Malé množstvo je možné použiť aj na úpravu farieb a obohatenie svetlej farby ležiakov. V porovnaní s Caramel Pale, majú karamelové slady silnejší charakter.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 7.0 |
Výťažnosť %(Cara 30-200) | min. 75.0 |
Výťažnosť %(Cara 300) | min. 73.0 |
Výťažnosť %(Cara 400-600) | min. 68.0 |
Farba EBC (Caramel 30) | 25-35 |
Farba EBC (Caramel 50) | 40-60 |
Farba EBC (Caramel 100) | 90-110 |
Farba EBC (Caramel 150) | 140-160 |
Farba EBC (Caramel 200) | 180-220 |
Farba EBC (Caramel 300) | 270-330 |
Farba EBC (Caramel 400) | 350-450 |
Farba EBC (Caramel 600) | 550-650 |