ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.

VIKING MALT

SLAD ČIERNY

EBC 1300-1500
3.30 € - 66.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Čierny slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota praženia  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Čierny slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota praženia je viac ako 200°C. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je nízke.

VYUŽITIE

Čierny slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch. Normálna dávka 1-2% dodá zreteľný nárast vo farbe bez podstatných zmien v chuti. Pri vyšších dávkach sa rýchlo mení výsledná chuť. Sypanie viac ako 10 % sú zriedkavé.

CHUŤ A ARÓMA

Chuť je prenikavá, ale menej trpká ako pri praženom jačmeni. Spálená a údená chuť je silná.

SPÔSOB SKLADOVANIA

Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.

NA STIAHNUTIE

produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020

PARAMETRE PRODUKTU
Vlhkosť % max 5.0
Výťažnosť % min 65.0
Farba EBC 1300-1500

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE