ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Čierny slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota praženia je viac ako 200°C. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je nízke.
VYUŽITIE
Čierny slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch. Normálna dávka 1-2% dodá zreteľný nárast vo farbe bez podstatných zmien v chuti. Pri vyšších dávkach sa rýchlo mení výsledná chuť. Sypanie viac ako 10 % sú zriedkavé.
CHUŤ A ARÓMA
Chuť je prenikavá, ale menej trpká ako pri praženom jačmeni. Spálená a údená chuť je silná.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 65.0 |
Farba EBC | 1300-1500 |