PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
(bývalý Colorado Honing Malt)
Dextrínový slad Viking Malt po tom, ako prejde špeciálnymi podmienkami máčania a klíčenia a predĺženým hvozdením, získa vynikajúcu chuť. Pred dlhým a miernym sušením prechádza zelený slad počas prvých krokov náročnými podmienkami hvozdenia. Amylolytická aktivita tohto dextrínového sladu je slabá.
VYUŽITIE
Môže byť použitý pre Ale a ležiaky, ktorým v celkovej chuti dodá plnosť a sladkosť s podporou stability peny. Nakoľko dextrínový slad je svetlý a s nie príliš intenzívnou chuťou, sypanie môže byť až do 30%
CHUŤ A ARÓMA
Chuť je príjemne sladká, karamelová a sladová a aróma s náznakmi sušienok
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 6.5 |
Výťažnosť % min. | 79.0 |
Farba EBC | 10-16 |
Diastická mohutnosť WK | 120 - 180 |
Protein % max | 10 |
Voľný aminodusík mg/l | 140-180 |