POZOR - ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

VIKING MALT

SLAD ČOKOLÁDOVÝ

350-450 | 800-1000
3.10 € - 62.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Čokoládový svetlý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Amylolytická  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Čokoládový svetlý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.
Čokoládový tmavý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota a doba praženia sú o niečo nižšie v porovnaní s našim Čiernym sladom. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.

VYUŽITIE

Čokoládový svetlý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 10 %.
Čokoládový tmavý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 5 - 10 %

CHUŤ A ARÓMA

"Čokoláda" sa vzťahuje predovšetkým na sladovú farbu, nie na jeho chuť. Svetlý slad bude poskytovať rôzne úrovne vône, tmavočervenej farby a orechovej / praženej chuti v závislosti od použitého množstva. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.
Chuť tmavého čokoládového sladu je spálená, horká a údená, ale nie tak intenzívna ako pri Čiernom slade. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.

SPÔSOB SKLADOVANIA

Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.

NA STIAHNUTIE

produktový list
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020

PARAMETRE PRODUKTU
Vlhkosť % max 5.0
Výťažnosť % min 68.0
Farba EBC (svetlý) 350-450
Farba EBC (tmavý) 800-1000

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE