Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
P I V O V A R Y
Pre vystavenie cenovej ponuky pre pivovary nás kontaktujte na eshop@maroma.sk.
CHARAKTERISTIKA
Čokoládový tmavý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Konečná teplota a doba praženia sú o niečo nižšie v porovnaní s našim Čiernym sladom. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke.
VYUŽITIE
Čokoládový tmavý slad je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch, ale môže byť použitý taktiež v akýchkoľvek tmavých pivách ako napriklad Dark Ale. Dodáva pivu praženú chuť s náznakmi tmavej čokolády a kávy. Už s pomerne nízkymi dávkami sa môže pozorovať nárast farby spolu so zmenami chuti a arómy. Obyčajne sa používa sypanie do 5 - 10 %CHUŤ A ARÓMA
"Chuť tmavého čokoládového sladu je spálená, horká a údená, ale nie tak intenzívna ako pri Čiernom slade. Môžeme pozorovať vôňu a chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový listVlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 68.0 |
Farba EBC (tmavý) | 800-1000 |