ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Teploty doťahovania v rozpätí 110 - 120 °C dodávajú mníchovskému sladu Viking Malt na aróme a orechovej chuti. Vysoké teploty pri doťahovaní majú za následok zníženie enzymatickej aktivity v porovnaní s Plzenským sladom.
VYUŽITIE
Mníchovský slad Viking Malt ideálny pre tmavé ležiaky, festivalové pivá a bocky. Vyzdvihuje sladovú chuť a plnosť tela. Znížená enzymatická aktivita sa musí brať do úvahy pri zostavovaní receptúry.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 78.0 |
Farba EBC (svetlý) | 14-18 |
Farba EBC (tmavý) | 20-24 |
Protein % max. | 11.5 |
Voľný aminodusík mg/l | min. 120 |
Zcukrenie | max. 15 |