Údený slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného sladovníckeho jačmeňa, z odrody null-LOX. Chuť tohto sladu je ako pri slade Plzenskom, ale s pomerne silnou dymovou arómou v závislosti od typu dreva používaného na údenie. Používa sa jabloň, buk, čerešňa, breza, dub a hruškové drevo dodávané z ekologických, čistých oblastí. Vzhľadom na relatívne nízke teploty spracovania sa zachovávajú enzymatické aktivity a iné dobré vlastnosti pre varenie piva.
na výber slad údený na 6 druhoch dreva:
- čerešňa
- jablko
- hruška
- dub
- buk
- breza
Údený slad je možné považovať za slad Plzenský so špeciálnou arómou, pretože aromatický a chuťový profil nie je príliš intenzívny.
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020