PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Enzymatický slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového, alebo šesťradového jarného jačmena. Podmienky máčania a klíčenia sú volené na podporu uvoľnenia a syntézy enzýmov. Program hvozdenia je navrhnutý tak, aby zachoval enzymatickú aktivitu.
VYUŽITIE
Enzymatický slad sa odporúča použiť, keď sa použije veľké množstvo (enzymaticky slabých) prídavkov. Je taktiež použiteľný pri výrobe kvalitnej obilninovej whisky a čistého alkoholu. Na optimalizáciu výťažku etanolu môže byť enzymatický slad dodávaný ako zmes odrôd s rôznymi spektrami enzýmov.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 7.0 |
Výťažnosť % min. | 76.0 |
Farba EBC | max. 10 |
Diastická mohutnosť WK | min. 620 |