PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Ražný slad Viking Malt je vyrábaný z vysokokvalitnej raže. Proces sladovania nie je veľmi odlišný od Plzenského sladu. Konečná teplota hvozdenia je 72 - 80 °C.
VYUŽITIE
Ražný slad môže byť použitý pri špeciálnych pivách ako sú ražný ležiak, či ražný ale. Pivu dodáva zlatú farbu a typickú ražnú chuť. Odporúčame udržať sypanie pod hranicou 7%, aby ste sa vyhli problémom pri vysladzovaní.
CHUŤ A ARÓMA
Ražný slad má chlebovú a medovú chuť.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 6.0 |
Výťažnosť % min. | 81.0 |
Farba EBC | 4-10 |