ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Pražený jačmen Viking Malt je vyrábaný pražením kvalitného sladovníckeho jačmeňa. Proces praženia je podobný procesu ako pri Čiernom slade s mimoriadnou opatrnosťou, aby sa zrno nespálilo. Konečná teplota praženia je viac ako 200°C.
VYUŽITIE
Pražený jačmeň je kvôli svojej silnej farbivosti používaný hlavne v Porteroch a Stoutoch. Dodá pivu suchú chuť a výdatnú farbu.
CHUŤ A ARÓMA
Chuť je prenikavá a trpkejšia ako pri čiernom slade. Chuť je po silnej káve, ale nájdeme tam i známky údenosti a praženia.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 70.0 |
Farba EBC | min. 900 |