ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Plzenský slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené tak k podpore klíčenia, ako aj k homogénnej modifikácii. Konečná teplota pri hvozdení je obvykle 80 až 85°C. Vynikajúci slad pre všetky typy sladových pív a má dostatočnú enzymatickú aktivitu a charakter ako základný slad pre rôzne pivné štýly.
VYUŽITIE
Plzenský slad sa bežne používa ako štandardný názov pre vysoko kvalitné slady, ktoré sa dajú použiť na varenie akéhokoľvek piva. Ďalšie názvy môžu byť: ležiacky slad, základný slad alebo svetlý slad. Je vhodný pre všetky pivné štýly a aj pre všetky druhy whisky. Svetlý s možnosťou sypania do 100%
CHUŤ A ARÓMA
Aróma plzenského sladu je väčšinou popisovaná ako sladová, mierne orechová a sladká.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 5.0 |
Výťažnosť % min | 79.0 |
Farba EBC | 3.0–5.0 |
Protein % max. | 12.5 |
Rozpustný dusík mg/100g | 600-900 |
Voľný aminodusík mg/l | min 130 |
Drobivosť % min. | 75 |
Diastatická mohutnosť WK min. | min 220 |