ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Kmeň kvasiniek LalBrew® Verdant IPA bol špeciálne vybraný v spolupráci so spoločnosťou Verdant Brewing Co. (UK) pre jeho schopnosť výrazne podporiť chmeľovú arómu v chuti piva a zároveň nedať do pozadia sladovosť.
VYUŽITIE
Táto vysoko univerzálna kvasinka je vhodná pre rôzne pivné štýly vrátane NEIPA, English IPA, American Pale, English Bitter, Sweet Stout a Sours.
CHUŤ A ARÓMA
Prijemné tóny marhúľ s podtónmi tropického ovocia a citrusov plynulo splývajú s chmeľovou arómou. So stredne vysokým útlmom zanecháva LalBrew® Verdant IPA mäkký a vyvážený sladový profil s mierne vyšším telom ako typické americké kmene kvasiniek na IPA.
DÁVKOVANIE
11g / 20l mladiny
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | stredná |
Sedimentácia (flokulácia) | stredná |
Rozpätie kvasných teplôt | 18-23°C |
Tolerancia alkoholu | 10% ABV |