ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
French Saison sú výnimočné kvasinky ktoré dosahujú vysoký útlm a majú vysokú toleranciu na alkohol. V pive tvoria korenisté a ovocné tóny. Ideálne na štýly Farmhouse Ale a Saison.
VYUŽITIE
Pivá typu saison
CHUŤ A ARÓMA
Tento kmeň kvasiniek prináša sofistikovanosť a komplexnosť do klasickej výroby saisonov do domáceho varenia piva aj do malých pivovarov. Korenistá a pikantná charakteristika má výrazný podtón všadeprítomného ovocného charakteru.
DÁVKOVANIE
10 g na 23 l
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 85 - 90% |
Sedimentácia (flokulácia) | stredná |
Rozpätie kvasných teplôt | 26 - 32 °C |