PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Pivovarské kvasnice, ktoré poskytujú ovocný a fenolický charakter, mení sa podľa podmienok kvasenia. Sú ideálne pre pivá na báze pšenice, ako sú belgický a nemecký štýl (napr. pivá Wit Beers a Weizen Beers). Vytvára typické fenolové tóny pšeničných pív. Umožňuje variť pivo s vysokým pitným profilom a má veľmi dobrú schopnosť pozastaviť sa počas fermentácie.
VYUŽITIE
pšeničné pivá, Wit Beers a Weizen Beers
CHUŤ A ARÓMA
Tieto kvasnice vytvárajú jemnú esterovú a fenolovú chuť typickú pre pšeničné pivá s ovocnou príchuťou banánu a klinčeka.
DÁVKOVANIE
11,5 g na 20 - 30 l.
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 86-90 % |
Sedimentácia (flokulácia) | nízka |
Rozpätie kvasných teplôt | 18 - 24 °C |
Tolerancia alkoholu | 9-11% ABV |