Pivovarské kvasnice, ktoré poskytujú ovocný a fenolický charakter, mení sa podľa podmienok kvasenia. Sú ideálne pre pivá na báze pšenice, ako sú belgický a nemecký štýl (napr. pivá Wit Beers a Weizen Beers). Vytvára typické fenolové tóny pšeničných pív. Umožňuje variť pivo s vysokým pitným profilom a má veľmi dobrú schopnosť pozastaviť sa počas fermentácie.
Tieto kvasnice vytvárajú jemnú esterovú a fenolovú chuť typickú pre pšeničné pivá s ovocnou príchuťou banánu a klinčeka.
11,5 g na 20 - 30 l
pšeničné pivá, Wit Beers a Weizen Beers
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
.