ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Sabro je oficiálne známy pod názvom HBC 438. Má jedinečnú arómu / chuť, ktorá je neuveriteľne komplexná a krásne sa premieta do hotového piva.
VYUŽITIE
Sabro sa považuje za duálny chmeľ. Môže to byť jeden z najkomplexnejších chmeľov, pokiaľ ide o uspokojivý profil horkosti a vyladený súbor charakteristík arómy / chuti. S mnohostranným profilom a vysokou úrovňou aromatických olejov (najmä myrcénu) vyniká Sabro v dvoch úrovniach - pre vysoké hodnoty alfa horkých látok pri prvom chmelení, ako aj na dryhop. A práve pri studenom chmelení poskytuje arómy ovocia a citrusov, najmä mandarínky, kokosu, tropického a kôstkového ovocia s podtónom cédru a mäty.
CHUŤ A ARÓMA
Táto odroda prináša pomerne komplexnú škálu ovocných a bylinkových aróm a chutí. Jeho ovocná stránka je často označovaná ako - kôstkové ovocie, sladké citrusy, tropické ovocie a trocha kokosu. Bylinné prvky majú tendenciu byť jemnou kulisou dreva (céder) a niekedy mäty. Niekoľko pivovarov uviedlo, že ovocné príchute Sabra sú podobné pomarančom. Horkosť je veľmi jemná. Mandarínka, kokos, tropické a kôstkové ovocie s nádychom cédru
PIVNÉ ŠTÝLY
APA, American IPA, Double IPA, Pale Ale, Saison
SPÔSOB SKLADOVANIA
Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.
NA STIAHNUTIE
Rok | 2022 |
Alfa kyseliny % | 13,3 |
Beta kyseliny % | 5,0-7,0 |
Co-Humulone % | 20 - 23 |
Celkové oleje mL/100g | 2,2 - 3,8 |
Myrcén % | 60 - 70 |
Humulén % | 6 - 10 |
Karyofylén % | 8 - 14 |
Farnesén % | <1 |