PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"
CHARAKTERISTIKA
Lallemand WildBrew™ Sour Pitch je vysoko kvalitná a čistá kultúra Lactobacillus Plantarum..
VYUŽITIE
Je to kultúra primárne určená na "kettle souring". Dávkovanie 10 g/hL. Typické štýly, kde si táto kultúra príde na svoje sú Berliner Weisse, Gose, American Wild a Sour IPA.
CHUŤ A ARÓMA
Produkuje vyváženú citrusovú chuť a čistú kyslosť.
DÁVKOVANIE
10g / hl
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Dávkovanie | 10g / hl |
PH rozpätie | 3,2 - 3,5 |
Rozpätie kvasných teplôt | 30 - 40 °C |
Tolerancia | 8 IBU |