Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

Saflager S-189 500g

  • Saflager S-189 500g
  • Saflager S-189 500g

Saflager S-189 500g

  • Schopnosť kvasenia (atenuácia) 80-84%
  • Celkové estery nízke
  • Ideálne kvasné teploty 12 - 15 °C
  • Tolerancia alkoholu 9-11% ABV
ks |0
BAL ks | 90
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Fermentis Saflager S-189 pochádzajú z pivovaru Hürlimann vo Švajčiarsku. Profil tohto ležiackeho kmeňa kvasníc umožňuje variť pomerne neutrálne aromatické pivá s vysokou piteľnosťou. V závislosti od podmienok majú tendenciu dávať ležiakom výrazné bylinné a kvetinové tóny..

Chuť a aróma

Pri vyšších teplotách a v určitých typoch pív môžu dodať ľahký ovocný nádych..

DÁVKOVANIE

11,5 g na 10 - 15 l

použitie

Ležiaky

REHYDRATÁCIA

Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, prípadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 15 - 25°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY