PRI PRVOM PRIHLÁSENÍ DO NOVÉHO E-SHOPU SI PROSÍM RESETUJTE HESLO CEZ "ZABUDLI STE HESLO?"

HUELL MELON Pelety

ROK 2019 | ALFA 6,7%
2.50 € - 28.00 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Huell Melon - tiež niekedy nazývaný Hallertau Melon, je súčasťou rovnakého šľachtiteľského  Celý popis
ks
Najskôr vyberte kombináciu
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Huell Melon - tiež niekedy nazývaný Hallertau Melon, je súčasťou rovnakého šľachtiteľského programu v nemeckom Hull, ktorý priniesol pivovarníckemu svetu odrody Mandarina Bavaria, Polaris a Hallertau Blanc a iné. Huell Melon je dcéra Cascade. Jediným ďalším známym prvkom jeho pôvodu je, že samec bol súčasťou chovateľskej línie Huell.
Huell Melon a ďalšie odrody, ktoré sa z tohto programu vyšlachtili, majú odvážnejšie exotické profily ovocia a citrusov, ktoré sa viac prikláňajú k charakteristikám chmeľu nového sveta ako k tradičným nemeckým odrodám. Očakávania boli naplnené aj pri Huell Melon. Má profil,na rozdiel od akýchkoľvek iných chmeľov, ktorý prináša zmyslové dojmy sladkého melónu, prezretej jahody, s náznakmi marhúľ. Huell Melon bol prvýkrát uvedený na trh v roku 2012.

VYUŽITIE

Huell Melon sa považuje za aromatickú odrodu chmeľu. Úspešne sa však používa v single hop svetlých pivách a dokonca aj v IPA. Vďaka jemnému horkému a nápadnému ovocnému profilu je ideálnou voľbou v štýloch piva, ktoré vyžadujú ľahší horký profil. Môže sa pekne vynímať aj v štýloch s charakteristickými kvasinkovými profilmi, ako sú belgické pivá alebo pšeničné štýly. Najlepším spôsobom, ako naplno využiť jeho jedinečný aromatický profil, je jeho sypanie pred koncom chmeľovaru , a najmä na dry hop.

CHUŤ A ARÓMA

Huell melón je známy svojimi výraznými tónmi letného melónu (najmä medovice), zrelých jahôd a jemnej marhule. Môže tiež priniesť slabé tóny pomaranča, vanilky a ovocného čaju. Jeho horkosť je zvyčajne charakterizovaná ako mierna, ale stále výrazná.

PIVNÉ ŠTÝLY

NEIPA - Belgian Ales - Hefeweizens - Saisons - Blonde Ales - Wild Ales - Pale Ales & American IPA

ALTERNATÍVY

Cascade, Calypso

SPÔSOB SKLADOVANIA

Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.

NA STIAHNUTIE

CHMEĽ - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA

PARAMETRE PRODUKTU
Rok 2019
Alfa kyseliny % 6,0
Beta kyseliny % 6,0 - 9,0
Co-Humulone % 25 - 30
Celkové oleje mL/100g 0,5 - 0,8
Myrcén % 50 - 60
Humulén % 10 - 20
Karyofylén % 5 - 10
Farnesén % <1

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE