Fermentis Saflager S-23 sú veľmi obľúbené sušené kvasnice, vhodné najmä na ležiaky plzenského typu. Použitelné pri teplotách 9 - 15°C. Ideálne 12°C.
Pri vyšších teplotách a v určitých typoch pív môžu dodať ľahký ovocný nádych..
11,5 g na 10 - 15 l
Ležiaky
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, prípadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 15 - 25°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.