Náš recept - BY PAKT
Nevieme, ako varia smrečkové pivo ostatní, ale nás zaujal názov samotného stromu - Smrek červený, a tak sme v recepte použili skoro 40% nášho obľúbeného Red Active sladu, v spojení s Pale Ale. Z čoho nečakane vzniklol pouličný hit, a tak ho tento rok opakujeme nanovo. Na inšpiráciu poskytujeme recept, ktorý môžte vyskúšať, prípadne rovno zakúpiť, a kľudne dajte info, ako to u vás dopadlo :)
CHARAKTERISTIKA
VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1049
FG: 1012
HORKOSŤ: 20 IBU
FARBA: 25 EBC
ALKOHOL: 4,9% ABV
SLADY
Slad pale ale | 3 kg
Red Active | 1,8 kg
RMUTOVANIE
Vystieranie: 19L + Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
66°C 40 min.
72°C 15 min.
78°C 5 min.
CHMELOVAR
60 min.
Mandarina Bavaria | 60 min - 15g + na jemné plátky nakrájaný čerstvý zázvor 140g
Mandarina Bavaria | 30 min - 7g
čerstvé smrekové výhonky | 15 min - 500g
Mandarina Bavaria | 10 min - 6 g
FERMENTÁCIA
Kvasinky
Safale S 04 / 1bal
6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)