Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

LALBREW VOSS™ – KVEIK

  • LALBREW VOSS™ – KVEIK
  • LALBREW VOSS™ – KVEIK

LALBREW VOSS™ – KVEIK

  • Dávkovanie 50-100g/hL mladiny
  • Balenie 11g
  • Teplota kvasenia 25 - 40°C (optimal 35-40°)
  • Tolerancia alkoholu až 12% alk.
ks |0
BAL ks | 4.8
KÚPIŤ
Uvedené ceny sú s DPH.
charakteristika

Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik konzervoval sušením a prechádzal z generácie na generáciu. Kveik je originálny, tradičný sušený kvások. Kmeň LalBrew Voss ™ bol získaný od Sigmunda Gjernesa (Voss, Nórsko), ktorý si túto kultúru udržiava tradičnými metódami od 80. rokov a štedro ju zdieľa so širšou pivovarníckou komunitou. LalBrew Voss ™ podporuje širokú škálu fermentačných teplôt medzi 25-40 °C a veľmi vysokým optimálnym rozsahom 35-40 °C. Veľmi rýchla fermentácia sa dosahuje v optimálnom teplotnom rozmedzí s úplným prekvasením, ktoré sa zvyčajne dosiahne do 2 - 3 dní. Chuťový profil je konzistentný v celom teplotnom rozmedzí: neutrálny s jemnými ovocnými tónmi pomaranča a citrusov. Schopnosť prekvasenia je veľmi vysoká a produkuje číre pivá bez filtrácie alebo bez použitia pomocných vyčirovacích látok.

Chuť a aróma

Chuťový profil je konzistentný v celom teplotnom rozmedzí: neutrálny s jemnými ovocnými tónmi pomaranča a citrusov.

použitie

Nórske farmárske pivá, neutrálne rýchlo a vrchne kvasené pivá

REHYDRATÁCIA

Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.

dokumenty na stiahnutie

produktový list

VŠETKY