ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.

LalBrew VOSS™ – KVEIK 11g

Lallemand
5.04 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik  Celý popis
POPIS

CHARAKTERISTIKA

Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik konzervoval sušením a prechádzal z generácie na generáciu. Kveik je originálny, tradičný sušený kvások. Kmeň LalBrew Voss ™ bol získaný od Sigmunda Gjernesa (Voss, Nórsko), ktorý si túto kultúru udržiava tradičnými metódami od 80. rokov a štedro ju zdieľa so širšou pivovarníckou komunitou. LalBrew Voss ™ podporuje širokú škálu fermentačných teplôt medzi 25-40 °C a veľmi vysokým optimálnym rozsahom 35-40 °C. Veľmi rýchla fermentácia sa dosahuje v optimálnom teplotnom rozmedzí s úplným prekvasením, ktoré sa zvyčajne dosiahne do 2 - 3 dní. Chuťový profil je konzistentný v celom teplotnom rozmedzí: neutrálny s jemnými ovocnými tónmi pomaranča a citrusov. Schopnosť prekvasenia je veľmi vysoká a produkuje číre pivá bez filtrácie alebo bez použitia pomocných vyčirovacích látok.

VYUŽITIE

Táto vysoko univerzálna kvasinka je vhodná pre rôzne pivné štýly vrátane NEIPA, English IPA, American Pale, English Bitter, Sweet Stout a Sours.

CHUŤ A ARÓMA

Nórske farmárske pivá, neutrálne rýchlo a vrchne kvasené pivá.

DÁVKOVANIE

11g / 20l mladiny

REHYDRATÁCIA

Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.

SPÔSOB SKLADOVANIA

Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C

NA STIAHNUTIE

produktový list

PARAMETRE PRODUKTU
Schopnosť kvasenia (atenuácia) stredná
Sedimentácia (flokulácia) stredná
Rozpätie kvasných teplôt 25 - 40°C (optimal 35-40°)
Tolerancia alkoholu 12% ABV

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE